Eye Shadow Tips

August 08, 2016Bushra Tajuddin

Hello lovelies~!! 





Ada satu perkara unik yang saya suka tentang Lady Gaga. Well, tentulah tentang gaya beliau mengenakan solekan terutamanya pada bahagian mata. Walaupun kadangkala ianya agak keterlaluan jugak kan.. dan ya, agak menakutkan pada sesetengah orang lain. Namun, itulah yang membuatkan beliau sentiasa menonjol berbanding penyanyi antarabangsa yang lain. Betul tak?  



Ok lah. Kali ini, saya nak berkongsi tips tentang pembayang mata tapi bukanlah tips how to get eye shadow like Lady Gaga ya. Simple tips je yang saya pun baru belajar dan cuba untuk buat. Jom kita lihat di bawah best eye shadow tips for women yang pasti korang pun akan suka! 





Almond Eyes – hampir semua eye shadow sesuai untuk bentuk mata ini. Ianya bersifat klasik dengan gaya smoky eyes yang sangat menarik. Untuk gaya yang tidak terlalu menonjol gunakan campuran medium dan deep bronze shadows ataupun violet bersama ungu gelap. Mulakan medium colour pada kelopak mata dan kenakan tona yang lebih gelap pada bahagian atas dan bawah lash lines. To blend just use a shadow brush.





Hooded Lids – Bagi mereka yang mempunyai bentuk mata seperti ini anda tidak perlukan eye makeup yang terlalu banyak. Hanya terangkan sedikit untuk mengelakkan kelopak mata daripada kelihatan terlalu ‘berat’.




Round Eyes – untuk bentuk mata seperti ini, keep it light. Hanya gunakan warna lembut seperti pastel yang cantik ataupun natural taupe sudah mampu untuk menyerlahkan bentuk mata yang bulat. Untuk gaya yang lebih seksi, gunakan deep shade pada bahagian tengah kelopak mata then fade it outward in both directions.


Simple je tips ni kan? Harap-harap berguna untuk korang ye.. Nanti kita sama-sama try ok?

Lurve u~!! ♥ 

You Might Also Like

1 lovely message(s)

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

♥ Thank you for stopping by. Kindly leave your notes. Thanks a bunch~!! ♥

Popular Posts

Contact Form